Vajna Timi Blogja Logo Vajna Tímea Blogja

2015. Szeptember 7.
Csajos interjú velem

A szépség áldás vagy átok?

Az attól függ, honnan nézzük. Azt ne felejtsük el, hogy mindez múlandó és rendkívül szubjektív. Szerintem a szép lányoknak sokszor nehezebb dolguk van. Az emberek előítéletesek. Nem hiszik el, hogy egy szép nő is lehet okos és értelmes. Másrészről viszont előny, hisz bizonyos kapuk hamarabb megnyílnak a vonzó megjelenésnek köszönhetően. A lényeg, hogy jól hasznosítsuk az adottságainkat, és ne szálljunk el magunktól.

Mi is az a szépség?

A belső harmóniában rejlik. A legnagyobb baj az, hogy az emberek úgy vélik, a modellek, szépségkirálynők tökéletesek, és úgy akarnak kinézni, ahogy mondjuk az irigyelt nő a címlapokon fest. Sajnos a férfiak is elhiszik, hogy azok a nők az életben is pont úgy néznek ki, mint a magazinokban, és elkezdik hozzá hasonlítani a saját kedvesüket. Tisztelet a kivételnek. Szerencsére akadnak férfiak, akik kifejezetten szeretik párjuk apró ráncait. Egy szép kedves mosoly viszont bárkit levesz a lábáról.

 
 

Ön elégedett a külsejével?

Nincs olyan nő, aki elégedett lenne a saját külsejével. Én is állandóan felfedezek magamon valami hibát, és a másik haja, arcformája, teste stb. tetszik jobban. Én mindig másokat látok tökéletesnek. De az ápoltság az egyik legfontosabb dolog a genetikai adottságok mellett.

Ismert nőként vannak kötelező elemei a megjelenésének magánemberként és hivatalos rendezvényeken egyaránt?

Magánemberként smink nélkül is vállalom az arcomat, nincs mit szégyellnem rajta, azonban egy kis szempillaspirállal és pirosítóval azért jobban érzem magam. Stylistom nincs, magam döntök arról, mikor mit viselek. A hivatalos eseményeken állandóan fotóznak, és ha kétszer felveszem ugyanazt a ruhát, akkor kapom a megjegyzéseket, de ez egy nagy társadalmi hülyeség. Miért is ne vehetném fel többször ugyanazt a ruhát? Így aztán állandó forgásban van a ruhatáram. Ezenkívül a viselkedésre kell nagyon odafigyelni. Választékosan, megfontoltan társalogni. Igyekszem tájékozott lenni, így könnyen hozzá tudok szólni a különböző témákhoz. Ez szerintem sokkal szexisebb tud lenni, mint egy jól fésült haj.

Mi vezérelte két éve, mikor be­levágott a Miss Universe Hun­gary verseny szervezésé­be?

Szerettem volna a magyar lányok szépségét világszínvonalra emelni, és elérni, hogy egyfajta hungarikumként tekintsenek rájuk. Másrészről olyan show-t, vizuális élményt adni a nézőknek a versennyel, amit én is láthattam Las Vegasban.

A szépségversenyen csak egy győztes lehet. Hogyan élik meg a „vesztettem érzést” a lányok?

A győzelem egy aktuális pillanat aktuális döntése, amely azt tükrözi, hogy a zsűritagokra az adott pillanatban a lányok milyen hatást gyakoroltak. Az, hogy ki kit lát szépnek és a legszebbnek, szerintem nagyon szubjektív, és ezt mindig el is mondom a lányoknak. Nem szabad elkeseredni, csak mert nem az ő fejükre került a korona. A versenyeken kizárólag egy hely van a dobogó legfelső fokán, de nem feltétlenül az nyeri a legtöbbet, aki a koronát kapja. Elképzelhető, hogy valaki felfigyel rájuk, szerződést kapnak, és elindul a karrierjük...

 
Két éve Tímea belevágott a Miss Universe Hungary szervezésébe
 

Ön hogyan csöppent bele a szépségiparba?

Mint az összes fiatal lányt, engem is vonzott a modellek csillogó világa. Az első versenyemen azért indultam, mert szerettem volna egy autót nyerni, később kapcsolatokat építeni.

Adjon néhány tanácsot az erre a pályára készülő fiataloknak!

Kifejezetten kérem őket, hogy ne sanyargassák magukat, ne veszítsék el női vonalaikat. Nyilván a divatházak ruhái a vékony lányokon mutatnak a legszebben, de egyre jobban előtérbe kerül a sportosan vékony testalkat. Fontos, hogy egészségesen étkezzenek, adjanak a megjelenésükre. Bármilyen hihetetlen, pont az ápoltságot hiányolom a legjobban a lányokban. Vannak lányok, akik bárhogy is kínozzák magukat, soha nem lesznek vékonyak. Ezt tudomásul kell venni. A profi lányok alázatosak, nem szólnak bele a fotósok, stylistok munkájába, és jól bírják a strapát.

Civil emberként csak annyit látunk, hogy a modellek, szépségkirálynők mindig tökéletesen néznek ki. Szakemberek forgolódnak körülöttük, lesik a kívánságaikat, gyönyörű helyekre utaznak, és dúsgazdagok. Kihagytam valamit?

Ez azért nem így van. Ez a munka lemondásokkal is jár. Az alakjuk formálása érdekében sokan már hajnalban a futópályán vannak, sanyargatják a testüket, megvonják maguktól a finom falatokat. Aztán ott van a rengeteg utazás, ami természetesen jó dolog. Egy ideig. A család, a barátok nélkül nehéz folyton úton lenni, kapcsolatokat építeni. Hosszú távon megterhelő állandóan a figyelem középpontjában élni. Ami pedig az előnyöket illeti: biztos, hogy a befutott modellek bármit megkaphatnak, amit kí­­vánnak. Első osztályú helyet a repülőn, pazar szállodai szobát, ruhákat, masszőrt, rengeteg pénzt, de ebbe a csoportba csak nagyon kevesen tar­toznak. A legtöbben megállás nélkül dolgoznak, és közel sem keresnek milliókat. Nem elég gyönyörűnek és különlegesnek lenni ahhoz, hogy felfedezzék őket, ehhez szerencse és kapcsolatok is kellenek, de egy jó modellügynök mindent megold.

Jelenleg milyen karakterű lányoknak van esélyük modellkarrierre, na és meddig?

A kifutón a fiatal, 180 cm magasságú, vékony lányok a nyerők. A fotómodellek között pedig inkább az, hogy jól formázhatóak legyenek, sokféle arcuk legyen. A húgom modellként most bontogatja a szárnyait, és azt kell mondjam, nem egyszerű feladat. Vannak lányok, akik már 12 évesen tudatosan készülnek erre a pályára. Én azt mondom, 13–40 éves korig van lehetőség az érvényesülésre.

Hogyan tervezi a jövőjét? Tíz év múlva ön is eléri azt a bizonyos kort…

Keresem a kihívásokat. Több üzleti projektbe is belevágtam, például itt van a gyémánt ékszerház, emellett hosztesz- és statisztaügynökségbe is belefogtam néhány barátnőmmel. Bí­zom benne, tíz év múlva már lesz­nek gyerekeim, és az éle­tem központjában ők fognak állni.